آتش‌سوزی از جمله آسیب هایی است که نه‌ تنها جان انسان‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد، بلکه موجب وارد شدن خسارت‌های مالی قابل توجهی برای شرکت‌ها، سازمان‌ها و اقتصاد ملی می‌شود. لذا کاربرد سیستم‌های اعلام حریق، حفاظت از سرمایه، اطلاعات و مهم‌تر از آن جان پرسنل شاغل به کار در محیط از گزند صدمات ناشی از حریق می‌باشد. این‌گونه سیستم‌ها بایستی توسط افراد مجرب و کارآزموده طراحی و مورد اجرا قرار‌گیرند تا بهترین راندمان را در زمان وقوع حریق داشته باشند.

در حالت کلی سیستم‌های اعلام حریق به دو نوع آدرس‌پذیر یا هوشمند و متعارف تقسیم بندی می‌شوند.

سیستم اعلام حریق متعارف با نام‌های مختلفی شناخته می‌شود، اسامی مانند سیستم‌های اعلام حریق محلی، متعارف و یا کانونشنال.

در این سیستم فضایی که باید پوشش داده شود را به چند ناحیه تقسیم می‌کنیم و هر ناحیه را یک زون می‌نامیم. تعداد تجهیزاتی که داخل یک زون قرار می‌گیرند حداکثر 32 عدد می‌باشد و در صورت بروز حریق، سیستم اعلام حریق متعارف برای زونی که در آن حریق رخ داده است بصورت کلی اعلام هشدار می‌کند.

فرآیند زون‌بندی در سیستم‌های اعلام حریق آدرس‌پذیر مانند سیستم‌های متعارف انجام‌‌ می‌شود، اما تفاوت سیستم‌های اعلام حریق آدرس‌پذیر در این است که کلیه اجزای اعلام حریقی که روی یک زون قرار‌ می‌گیرند آدرس مجزای خود را دارا می‌باشند و در صورت بروز حریق محل دقیق حریق با دقت بالا قابل رصد می‌باشد. تعداد حداکثر تجهیزاتی که می‌توانند داخل یک زون قرار کیرند در این سیستم ها 128 عدد می‌باشد.

برخی از برند‌های معتبر قابل ارائه توسط شرکت فنی-مهندسی ایده پردازان افق فردا به شرح زیر می‌باشد؛